Getuigenis Elton van Ginkel

26-10-2020

Natuurlijke en kwaliteitsvolle voedingssupplementen voor gezondere koeien met een hogere melkproductie

In Woudenburg runt de familie van Ginkel een melkveehouderij waar dagelijks 60 à 65 koeien gemolken worden. Volgend jaar neemt zoon Elton het bedrijf over. Sinds 2016 gebruiken ze voedingssupplementen van Herbavita om maximale melkproductie uit hun hoogproductieve melkkoeien te halen, met aandacht voor hun gezondheid. Bij het vergelijken van de jaaroverzichten staat Elton versteld van de resultaten. Het rollend jaargemiddelde steeg in 3 jaar van 9356l naar 10570l. “We kunnen wel zeggen dat we vooruit zijn gegaan!” benadrukt hij.

Lees verder 

Beurs EuroTier

01-10-2020

DLG stelt EuroTier en EnergyDecentral uit, die van 17 tot 20 november 2020 op het beursterrein in Hannover zouden plaatsvinden. Gezien de aanhoudende onzekerheid over de algehele internationale situatie in de context van de coronaviruspandemie, kan DLG niet voorzien dat EuroTier zal kunnen doorgaan.

Meer info op eurotier.com

Lees verder 

Portret Trends.be

16-06-2020

Met onze kinderen kunnen we veel vertrouwelijker omgaan

TWEE VAN DE DRIE DOCHTERS van Leen Botterman en Marc Paepe zijn al aan de slag in het bedrijf dat hun ouders ruim 25 jaar geleden oprichtten. Toch is de knoop over de opvolging nog niet doorgehakt. “Soms moet je alles laten vallen voor het bedrijf en dat is niet makkelijk met kinderen.”

Lees verder 

Bedrijfsportret in Melkveebedrijf.be

20-04-2020

Herbavita blijft uitbreiden met kruidenmengsels

In steeds meer landen kom je Herbavita tegen, het bedrijf dat jaren geleden al geloofde in de mogelijkheden van kruidenmengsels en bewees dat het werkte. Vandaag is het bedrijf uit Kluisbergen, in de Vlaamse Ardennen, een referentie, niet alleen in België maar in een dertigtal landen, zowel binnen de EU als elders ter wereld. In 2018 werd nog het Limburgse Orcovet overgenomen en onlangs werd ook Tsjechië aangepakt.

Volgens stichters en zaakvoerders Marc Paepe en zijn echtgenote Leen Botterman gaat, naast de producten zelf en innovatie, steeds meer aandacht naar begeleiding.

Lees verder 

Ondernemers | Het zit in de genen

04-03-2020

Opvolging lijkt verzekerd bij familiebedrijf Herbavita

"Onze dochters moeten nu vooral bijleren"

Leen (50) en Marc Paepe (50) van het eerstegeneratiebedrijf Herbavita produceren en verkopen ruim 25 jar voedingssupplementen en aanvullende diervoeders voor runderen, pluimvee en varkens in dertig landen. Twee van hun drie dochters, Ellen (25) en Kim (28), draaien al mee in de familiale onderneming. "Het is nog lang niet zeker of ze later het bedrijf overnemen, maar we denken wel al grondig na over de toekomst."

Lees verder 

Getuigenis Joost van den Anker

04-07-2019

Vitaminen, mineralen en gisten die zorgen voor een hoger rendement

Joost en Marina van den Anker, eigenaars van het bedrijf Anker Holstein te Maurik (Gelderland), melken momenteel 150 koeien. Zij hebben de positieve effecten van de vitamine- en mineralenmengsels van Herbavita zelf ervaren. Joost en Marina kwamen in contact met Herbavita op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen te Hardenberg. Na een gesprek met één van de adviseurs besloten ze om enkele producten in te zetten.

Lees verder 

Getuigenis Hendrik jan Visscher

27-06-2019

Vitaminen, mineralen en gisten die zorgen voor een hoger rendement

Hendrik jan Visscher uit Dalfsen melkt momenteel 70 koeien en ondervond dat zijn koeien vaak last hadden van mastitis. Toen er in oktober 2017 een consulent van Herbavita langskwam besloot hij RumiForm Yeast+ in te zetten. Na ongeveer 2 weken merkte hij dat zijn koeien er reeds gezonder uitzagen en Hendrik jan begon kort daarna ook Herbamin Power te gebruiken. Al snel hadden zijn koeien veel minder last van uierontsteking. Omdat de algemene weerstand van de dieren beter werd en ze minder moesten opbotsen tegen allerlei problemen steeg ook de melkproductie. Het rollend jaargemiddelde per dier steeg van 8768  naar 9691 liter wat neerkomt op een gemiddelde toename van 923 liter per koe.

Lees verder 

Artikel uit Landbouwleven

05-10-2017

Herbavita betrekt nieuwe gebouwen

Producent van voedersupplementen Herbavita zette een nieuw magazijn én een ruim kantoorgebouw op de site van het bedrijf in Kluisbergen. Vorige maand kwamen meer dan 500 klanten-landbouwers en andere zakenrelaties een kijkje nemen.

Het bedrijfsterrein van Herbavita in Kluisbergen heeft een ware metamorfose ondergaan. Natuurlijk zijn er het imposante nieuwe magazijn en kantoorgebouw, maar ook de feesttent voor het oude kantoor trekt de aandacht. Die bleek geen overbodige luxe op de opendeurdag eerder in september.

Lees verder 

Getuigenis Luk & Sabina Francken

23-09-2015

Herbavita zorgt voor een hoger rendement

Luk en Sabina Francken van het bedrijf Francken LV te Wuustwezel zijn al sinds 2007 tevreden Herbacid-Koe gebruikers.

Francken LV is een modern melkveebedrijf met 90 koeien waar gemolken wordt met een melkrobot. Volgens hen is door het gebruik van Herbacid-Koe de mest minder gebonden en bevat deze minder onverteerde delen, wat duidt op een betere benutting van het voer. Dit resulteerde in een verhoging van de melkproductie met 2L per koe per dag. Hierdoor behalen zij jaarlijks een winst van maar liefst €15.300!
Hun huidige gemiddelde somatisch celgetal zit op slechts 180.000 en de die­ren hebben minder last van uieront­stekingen.

Lees verder